Forårsfølelse i haven – de bedste løg at plante nu

Løgplanter er et fantastisk valg til at tilføje farve og liv til haven. Tulipaner, påskeliljer og hyacinter er alle populære løgplanter, der kan plantes om foråret for at skabe en smuk blomsterpragt i haven. Disse planter kommer i et væld af farver, så du kan vælge dem, der passer bedst til din have og din personlige stil. Når de først er plantet, vil de vende tilbage år efter år og give dig glæde i mange sæsoner.

Plante løg i krukker og bede

Løg er ikke kun perfekte til at plante direkte i haven. De kan også med stor succes dyrkes i krukker og bede. Vælg løgsorter som tulipaner, påskeliljer eller krokus, og plant dem tæt sammen for at skabe et farverigt forårsshow på altanen eller terrassen. Husk at vælge en krukke eller et bed med god dræning, så løgene ikke rådner. Opdag de bedste forårsløg her og få inspiration til din forårsplantning.

Dyrk løg, der blomstrer i flere uger

Løg, der blomstrer i flere uger, kan give haven et smukt og langvarigt forårspræg. Tulipaner, narcisser og påskeliljer er klassiske valg, som kan plantes nu og nyde glæde af i flere uger. Husk at plante løgene i grupper for at skabe et flot visuelt udtryk. Vælg løg i forskellige blomstringstidspunkter for at forlænge sæsonen. Kombiner gerne løg med andre forårsblomster som primula eller vinterløg for et farverigt og varieret udtryk.

Få en tidlig blomstring med vintergækker

Vintergækker er en af de første forårsblomster, der kommer frem i haven. Planter du dem nu, kan du nyde deres smukke hvide blomster allerede i februar eller marts. Vintergækker trives bedst i let, veldrænende jord i halvskygge. Planter dem 10-15 cm dybe og 10 cm fra hinanden. Husk at dække dem med et lag kompost eller bark for at beskytte dem mod frost. Med lidt held kan du allerede i februar nyde de første blomster, som er et sikkert tegn på, at foråret er på vej.

Nyd de duftende hyacinter

Hyacinter er en sand fornøjelse i forårshavet. Deres intense duft og smukke blomster bringer en følelse af forår og fornyelse. Planter du hyacinter nu, kan du nyde deres pragt i april og maj. Vælg mellem mange farver som hvid, lyserød, lilla og blå, og plant dem i grupper for at skabe et smukt farvespil. Hyacinter trives bedst i let, veldrænende jord og i en solrig placering. Husk at vande dem regelmæssigt, så de holder sig friske og blomstrer i længere tid.

Tulipaner – klassikere i foråret

Tulipaner er et klassisk forårsblomst, som man med fordel kan plante i haven nu. De fås i et hav af farver, fra de klassiske røde og gule til mere unikke nuancer som lilla, pink og hvid. Tulipaner trives bedst i veldrænet og næringsrig jord, og de kan med fordel plantes i grupper for at skabe et smukt og ensartet udtryk. Husk at plante dem i en dybde på omkring 15 cm, og plant dem tæt sammen for at få den mest fyldige blomstring. Med de rette vækstbetingelser kan du se frem til en pragtfuld tulipanflor, som vil pynte haven smukt i foråret.

Påskeliljer bringer glæde

Påskeliljer er en af forårets mest elskede blomster. De bringer en følelse af glæde og optimisme med deres gule farver og smukke former. Planter du påskeliljer nu, vil de blomstre tidligt om foråret og give haven et smukt udtryk. Påskeliljer trives bedst i let, næringsrig jord og i halvskygge. Husk at plante løgene i en dybde på cirka 15 cm, så de kan udvikle sig godt. Med påskeliljer i haven kan du glæde dig til forårets komme og nyde den forårsfølelse, de bringer.

Krokus – små farverige budbringere

Krokus er nogle af de første blomster, der dukker op om foråret og bringer farve og glæde til haven. De små, farvemættede blomster kommer i et væld af nuancer som lilla, hvid, gul og lyserød. Krokus er nemme at dyrke og trives godt i sol eller let skygge. Plant løgene i grupper for at skabe et smukt og livfuldt udtryk i haven. De blomstrer allerede i marts-april og signalerer, at foråret er på vej.

Muscari – blå perler i foråret

Muscari, også kendt som druehyacinter, er en af forårets smukkeste løgplanter. De danner tætte tuer med små, blå klokkeformede blomster, der danner en fantastisk kontrast til de grønne blade. Muscari trives godt i sol til let skygge og foretrækker en veldrænet, næringsrig jord. Plant dem i grupper for at skabe et smukt, naturligt udtryk i forårsbedet. De blomstrer i april-maj og er nemme at passe, så de er et oplagt valg til enhver have.

Sådan får du de bedste resultater med dine løg

For at få de bedste resultater med dine løg er det vigtigt at vælge en solrig placering i haven med veldræneret jord. Planter du løgene i en dybde på 2-3 gange løgenes højde, og sørg for at lægge dem med spidsen opad. Giv løgene rigeligt med vand, især i tørre perioder, og fjern visne blade og blomster for at holde planterne sunde. Gødskning med et næringsstof-rigt gødning kan også hjælpe med at fremme blomstringen. Husk at plante løgene i god tid, så de når at udvikle sig før foråret for alvor sætter ind.